Blauwe Steen voor Els Stouthamer

Foto door: Berend van Breda Els had tot het laatst niets in de gaten. Zij reageerde dan ook zeer verrast toen ze merkte dat zij werd onderscheiden met de Blauwe Steen.

Tijdens de VCON Eindejaarsborrel die dit jaat in de huiskamer van Hotel Atlanta werd gehouden, werd Els Stouthamer onderscheiden met de Blauwe Steen 2015. Els had tot op het laatst niets in de gaten. Zij was door Ger Leenders met een smoesje naar Atlanta gelokt.

Els kreeg de onderscheiding vanwege haar vele verdiensten voor de Nijmeegse binnenstad. Ze is jaren bestuurlid geweest van het Bataafskwartier, de buurtvereniging in het centrum (Hertogstraat/ gerardnoodstraat/ kelfkensbos wintersoord en alle straten die daarom heen zitten. Vanuit die functie heeft ze de buurt weten op te knappen en saamhorigheid weten te creëren Zij organiseerde Buurtborrels activiteiten opknapbeurten in de buurt, BBQ en burendag.

Foto door: Berend van Breda. Els wordt “ingeslagen”.

Ook tijdens route wijziging van de Vierdaagemars naar de Hertogstraat, nam zij het initiatief om met de buurtbewoners een feest in de staat te maken.

Ze is verbonden aan het centrumblad de Marieken,en steekt daar enorm veel uren in. Ze helpt mee met de organisatie van Nijmegen Klassiek.Heeft verschillende functies bekleed in de Federatie Ringstraten Nijmegen.

BVB_3152_1
Foto gemaakt door Berend van Breda. Els, omringd door leden van het Broederschap van de Blauwe Steen.

Leave a comment